Voor wie

Therapie is niet alleen voor mensen met moeilijkheden. Maar mensen met moeilijkheden in zichzelf, d.w.z. mensen met onverklaarbare klachten in het lichaam (pijn, overdreven moeheid e.a.) of met vervelende gevoelens of gedachten (depressiviteit, euforie, angst, piekeren, overdreven moeheid, een te sterke aantrekkingskracht tot wat niet goed, niet gezond, overdreven of niet toegelaten is – verslaving aan seks, voedsel, snoep, alcohol, drugs; medicijnen, gokken, computerspelletjes, enz. -) vinden er zeker baat bij. Net als mensen die moeilijke contacten of relaties hebben met anderen – met ouders, partner, kinderen, familieleden, buren, collega’s (ruzies, pesten, stalking, opvoedingsproblemen, partnerrelatieproblemen, seksproblemen, mensenschuwheid, niet voor zichzelf durven opkomen, jaloersheid enz.) en mensen die worstelen met grote levensvragen (“wie ben ik?”, “welke zin heeft het allemaal?”).

Maar ook wie zich niet echt gestoord voelt, maar toch van anderen vele opmerkingen en reacties in die zin krijgt – reacties die hij of zij niet begrijpt: “waarom zien anderen mij zo anders dan ik ben?” – kan d.m.v. therapie beter zichzelf leren kennen en beter leren ontdekken welke indruk hij of zij maakt op anderen en waarom en kan doorheen de therapie nieuwe omgangsvormen leren ontdekken en gebruiken.

Ten slotte kan iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, dichter bij zijn ware zelf wil komen, baat hebben van een therapie.© Dr. J.G. Carlier - Privacyverklaring - Webontwikkeling door COPIXA