Hypnotherapie

Hypnotherapie betekent door middel van hypnose, onder begeleiding van een ervaren therapeut, werken aan een hinderlijke klacht. Vergeet alles wat u weet en zag over toneelhypnose want het therapeutisch gebruiken van hypnose heeft daar niets mee te maken.

Hypnotherapie kan worden gebruikt bij klachten als chronische pijn, onverklaarbare lichamelijke klachten, beperken van nevenwerkingen van chemotherapie, stress, angst en onzekerheid, slaapstoornissen, eetstoornissen, afleren van ongewenste gewoontes, moeilijke beslissingen nemen etc.

Hypnotherapie is zeer effectief bij oudere kinderen met steeds terugkerende vage lichamelijke klachten. De hypnotherapeut helpt u in een toestand te komen waarin uw eigen onbewuste gaat meezoeken naar en meewerken aan de gewenste verandering, daar waar rede en verstand en wilskracht niet of onvoldoende geslaagd zijn.

Hypnotherapie is geen hocus-pocus, geen tovermiddel. Het eigen onbewuste doet er dikwijls een tijd over om voldoende gemotiveerd te worden en om een gepaste verandering uit te werken en toe te passen. Daarom is hypnotherapie zelden een één-sessie verhaal.

Interessante links

Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging
Nederlandse Vereniging voor Hypnose
Hypnose volgens Wikipedia© Dr. J.G. Carlier - Privacyverklaring - Webontwikkeling door COPIXA